You Asked, We Answered :)

Here are the answers you wanted! :) If you have more, please feel free to comment, or send a quick email to [email protected]!


- älskar dubai! -YEAH BABY!

Jaha, men va roligt! Det gör vi med :)

hejsan!
vill bara veta hur det var att gå i en amerikansk skola..
och varför har ni kommit tillbaka till sverige?. är det något speciellt?
hihi- f

Jo, vi har ju bara gått i en Amerikansk skola så vi vet ju inte så mycket annat! Men vi älskar det. Man blir pushad på ett positivt sätt och igen tycker att det är ”nördigt” att få bra betyg. Vi har kommit tillbaka för flera anledningar, vår farmor gick bort förra året och vår morfar är dålig, samt mögel problem i vårt hus i Dubai. Så just nu är det Sverige som gäller, men vi får se… Vår pappa är kvar i Dubai just nu för att packa, med mera. Roligt att du fråga!

Tycker ni om Dubai mer än Sverige?
Varför flyttade ni?- Marika

Dubai har ju varit hemma i 11 år. Det är där vi har alla våra kompisar. Vi har sommarhus pa Västkusten där vi är och har varit varje sommar. Vi har aldrig riktigt upplevt vardagen i Sverige än. Så det är ju lite svårt att jämnföra :) Som jag skrev innan så flyttar vi till Sverige för flera olika anledningar (du kan läsa dom ovanför).

Hej! Jag vill veta hur musiken är i Dubai. Och kan man se på TV, och hur är det isåfall att se på TV som inte är svensk?- Elvira

Om du menar sån musik vi ungdomar lyssnar på, så är det ganska likt Sverige förutom att vi har ”arabisk pop-musik” då också som är ganska intressant att lyssna på. TV har vi ”SVT World” som är en mix utav SVT 1 och SVT 2. Många svenskar väljer att ha det. Annars så finns det ju såklart massor av engelsk språkiga TV program samt engelsk språkiga Dubai kanaler. Hör gärna av dig om du har mera frågor!  

Varför bodde ni i Dubai ?
Hur känns de att vara tillbaka i Sverige ?
(:- Emma

Vi flyttade till Dubai för att pappa fick job där. Hans kontrakt var egentligen bara på 2 år, men han fortsatte att förnya för att vi älskade det där! För 3 år sen så startade han eget. Jodå, vi tycker att det är ganska spännande! Det klart man längtar hem ibland men, thats life! :)

Vad fick er att flytta tillbaka till Sverige efter 11 år i dubai?- Donja

Jo, som vi har skrivit förut, så flyttade vi hem för många anledningar. Vår farmor gic bort förra året, vår morfar är dålig, och så hadde vi mögel problem i vårat hus i Dubai.

Hur är Dubai,är det sol året om eller är det kalt väldigt ofta?- Maja

Det är aldrig ”kallt” i Dubai.  Under vintertiden på natten kan det gå ner till cirka 8 grader och på dagtid är det cirka 20. På sommaren kan det ju bli drygt 50 grader på dagen. Ja, i stort sätt så är det sol året om men det finns ju en regn säsong också.

Hur är det att bo i Dubai ?
Är det stor skillnad från Sverige ?-Jossan

Jo, det är jätte härligt att bo i Dubai! Pooler, havet, tennisbanor, värmen, alla shopping mall, maten; det är ju för gött! Men det klart, det finns ju en vardag i Dubai också. Ja, det är en JÄTTE stor skillnad från Sverige. Inga jobbiga vinterkläder, kallt väder, och halkiga gator. Bara shorts, linnen, sola och bada. Men sen så finns det ju en vardag också. Men en grej som är väldigt annorlunda, är att här i Sverige så går man till skolan. I Dubai så åker man bil. Ingen går till skolan, det är för långt, och vägarna är för farliga.

har ni någon gång varit i finland??? -Sanven

Haha, nej. Det har vi faktist inte. Har ni varit där kanske?



Ohh, and all the people that asked questions and have blog's, are linked. Just click on their names and you will go to their blog. Go ahead and check some them out? :)

Bye-bye, butterfly!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0